Neuro tape és belső szervi problémák ragasztása 

I. Neuro tape

A SZEGMENT elmélet alapján ragasztunk. Ez azt jelenti, hogy traumás sérülés vagy kopásos elváltozás esetén, ha nem az izomban van a probléma - például az ujjak hajlító képességének romlása esetén - szegment elmélettel ragasztunk - vagyis ahonnan kilép az ideg, ahol az ujjak beidegzése van - a probléma helyén tape-elünk.

Nervus medianus (középideg)

A károsodás oka lehet nyaki gerinc, váll, kar traumája, akár törés, éjszakai nyomása vagy alagút szindróma, immobilizáció.

Leggyakoribb tünetei

  • fájdalom, különösen éjszaka az ideg lefutása mentén,
  • zsibbadás és érzésfunkció kiesés különösen a hüvelykujj, a mutató és középső ujjakban.

A ragasztás javítja az idegszövet mobilitását és csillapítja a fájdalmat.

Nervus radialis 

A probléma hátterében állhatnak alagút szindrómák, trauma, nyomás hatására kialakult problémák, tartási rendellenességek.

Leggyakoribb tünetei

  • érzéscsökkenés a kézháton és az alkar külső oldalán, alkar, csukló, ujjak gyengesége, könyökhajlítás nehézsége.

A ragasztás javítja az idegszövet mobilitását és csillapítja a fájdalmat.

Nervus ulnaris

Fájdalmat válthat ki például gyakori telefonhasználat, tenyértámasz, akár sok számítógép, egérhasználat, kerékpározás miatt.

Leggyakoribb tünetei

  • érzéskiesés, zsibbadás, fájdalommal járhat és a kéz egyes izmai nem jól működnek.
    A fájdalom és a zsibbadás a kisujjra és a gyűrűsujjra lokalizálódik. 

A ragasztás javítja az idegszövet mobilitását és csillapítja a fájdalmat.

Nervus ischiadicus (ülőideg) 

A keresztcsonti fonat része. Legjellemzőbb oka az idegrostok összenyomódása, amit leggyakrabban a csigolyatestek között lévő porckorongsérv vált ki.

Legjellemzőbb tünetei

  • deréktáji fájdalom, mely általában valamelyik alsó végtag irányba sugárzik ki és ütögetéssel kiváltható. Fájdalom, érzéskiesés és mozgászavar az ideg lefutása mentén bárhol előfordulhat.

A ragasztás javítja az idegszövet mobilitását és csillapítja a fájdalmat.

Nervus trigeminus (háromosztatú ideg) 

Beidegzi az arcot és üregrendszerét, mozgatja a rágóizmokat. Az arcidegzsába esetén például ezt a ragasztást használjuk. 

A ragasztás javítja az idegszövet mobilitását és csillapítja a fájdalmat.

Arcidegbénulás 

Az egyik arcfél összes mimikai izmának bénulása. Ha a szájszél nem mozog, centrális arcidegbénulásról beszélünk. Problémát okozhat a könnymirigyek működésképtelensége, előfordulhat ízérzés kiesése is.

II. Belső szervi panaszok

Bélműködés támogatása

Bármilyen eredetű idegi vagy műtétet követő székrekedés esetén ragasztható. Csökkent, renyhe bélműködés, emésztési probléma, hasi görcsök, feszítő érzés vagy hasmenés, székrekedés, puffadás, hasfájás, teltségérzet esetén használjuk.

Szorító fájdalom az alhas területén amit idegi, nőgyógyászati vagy bélprobléma okozhat. Ilyenkor stimuláljuk a bolygóideget, hatunk a belső szervek működésére a szegment elmélet alapján.

Vizelési problémák

Vizelettartás, vizelet visszatartás zavara, fertőzések, alsó húgyvezeték, húgycsőszűkület, a prosztata megnagyobbodása, a medencefenék gyengesége (például trauma szülés, műtét) vagy neurológiai betegségek.

Menstruációs problémák

Bármilyen menstruációs panasz, fájdalom, PMS (Premenstruációs szindróma), bő vagy gyenge vérzés esetén. Hatékony akár idegi, akár hormonális vagy szervi diszfunkció okozza ezt a problémát. PMS esetén már napokkal előtte fel lehet ragasztani és az egész menstruáció alatt használható. Kiegészíthető ez a technika derék ragasztással.