Kínai arc- és fejmasszázs

Az akupresszúra világszerte elismert és elfogadott gyógymód. Sikeresen és eredményesen alkalmazott módszer. 

Gyakorlata: 
A bőr alatti bizonyos pontokra UJJAKKAL nyomást gyakorolunk. Ha az energia útja akadályozott - azaz blokkok zárják el - szervezetünkben betegségek alakulhatnak ki. Az energiagátak oldásakor speciális pontok ingerlésével újra zavartalanul halad tovább az energia.

Tehát az akupresszúrának, mint ingerterápiának az elsődleges célja az, hogy segítse az energia akadálytalan áramlását. Egyes esetekben tonizálja (serkentse) vagy szedálja (csillapítsa) azt, valamint helyreállítsa az energiaelosztás zavarait.

Az Európában ismert arc- illetve kozmetikai masszázstól lényegesen eltér az akupresszúrás kínai arcmasszázs. Az arcot és a fejet érintő akupresszúrás pontok kezelésével energetikailag stimuláljuk az érintett területet. Energiát mozgósítunk az egész testben.

Ennek a masszázsnak fő célja a szépségápolás, az arc üdeségének, fiatalságának megőrzése, a kiegyensúlyozottság elérése. Az akupresszúrás arcmasszázs a bőrt fiatalabbá, bársonyosan puhává teszi, meggátolja, illetve késlelteti a ráncok kialakulását, valamint lelassítja az öregedési folyamatokat. Általános relaxációt segít elő.